۹ ایده جذاب برای انتخاب شغل دوم
افزایش هزینه های زندگی، میل به پیشرفت در انسان ها و سایر موارد، باعث شده است تا اغلب به فکر داشتن شغل دوم باشند. البته جستجو برای پیدا کردن یک شغل دوم خوب، ذهن کارمندانی را که در طول ماه یک حقوق ثابتی از کارفرما دریافت می کنند، درگیر خود کرده است.
شاید شغل دوم برای رسیدن سریع تر شخص به اهدافش کمک کند، اما نباید به شکلی انتخاب شود که به زندگی او آسیب برساند. بنابراین هر کسی باید با توجه به زمان خالی، میزان دغدغه و مواردی از این قبیل، به سراغ پیدا کردن شغل دوم مناسبی برود.
اگر شما هم نمی توانید از حقوق ماهیانه خود راضی باشید و دنبال شغل دومی هستید تا درآمد بالایی به همراه داشته باشد، در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید. چون در ادامه تصمیم داریم چند ایده خوب و خاص برای شغل دوم به شما عزیزان پیشنهاد دهیم.
شاخصه کسانی که می توانند شغل دوم داشته باشند
داشتن شغل دوم برای افزایش سطح درآمد ممکن است جذاب به نظر برسد، اما باید دقت کنید بسیاری از افراد ممکن است قادر به آن نباشند.
بسیاری از شغل های دوم نیاز به مهارت و تخصص در کاری دارند که ممکن است شرایط زندگی و زمانی فرد اجازه یادگیری آن ها را ندهد. همچنین هرچه سن بیشتر می شود انرژی فرد نیز برای انجام شغل دیگری در کنار شغل اصلی اش کاهش پیدا خواهد کرد.
در کشورمان ایران همچنین بسیاری از افراد به دلیل منع قانونی که برایشان مشخص شده است، نمی توانند شغل و منبع درآمد دومی داشته باشند. از طرفی باید دقت کنید داشتن شغل دوم به معنای مسئولیت پذیری بیشتر است و مشکلات بالقوه ای نیز می تواند برای فرد به همراه آورد.
بنابراین اگر تصمیم به انجام کاری به عنوان شغل دوم گرفتید، باید تمام این موارد را در نظر بگیرید و آگاهانه یک مسئولیت اضافه را قبول کنید.
دلایل داشتن شغل دوم
اگر فکر می کنید تنها دلیل داشتن شغل دوم مشکلات اقتصادی است، سخت در اشتباه هستید! در زیر سعی کردیم بعضی از این دلایل را با توضیحات کامل ارائه دهیم:
مشکلات اقتصادی و معیشتی
متاسفانه شرایط نابسامان اقتصاد ایران، اغلب افراد را بر این داشته است تا دنبال یک شغل دوم مناسب بگردند و با درآمد آن، هزینه های زندگی خود را تامین کنند.
شاید بهبود شرایط اقتصادی را می توان از مزایای داشتن شغل دوم معرفی کرد، اما افراد باید بدانند کاهش میزان به رهوری، سلامت روحی، سلامت جسمی و مشکلات دیگر را به دنبال خواهد داشت.
قطعا داشتن یک شغل دوم کار آسانی نیست و سختی های خاص خود را دارد. اما اگر به درستی و با در نظر گرفتن شرایط گوناگون انتخاب شود، می تواند در کمترین زمان ممکن، بیشترین میزان درآمد را به همراه داشته باشد.
تناسب نداشتن تحصیلات با شغل اول
متاسفانه پارتی بازی های اداری باعث شده است تا جایگاه های شغلی که حق افراد تحصیلکرده در همان رشته است، دست افراد ناشی و بدون تجربه بیفتند.
برای همین افراد قربانی این مساله که برای تامین نیازهای زندگی خود و خانواده مجبور به کار در رشته های بیربط با تحصیلات خود شده اند، به ناچار دنبال شغل دومی می گردند که با سطح مهارت، توانمندی ها و تخصص آن ها مرتبط باشد.
مزایا و معایب شغل دوم
شاید خیلی از افراد در حال حاضر دو شغله یا سه شغله هستند، اما این نکته را باید بدانند که داشتن شغل های متعدد در کنار یک سری مزایا، از معایبی هم برخوردار است. ابتدا از معرفی مزایای شغل دوم آغاز می کنیم:
افزایش سطح درآمد با شغل دوم
زمانی که افراد جدای از یک روز کاری کامل، ساعاتی را به شغل دوم اختصاص می دهند، تاثیر مستقیمی روی درآمد ماهیانه و سالیانه خود خواهند گذاشت. هر چقدر درآمد شخص بیشتر باشد، متقابلا کیفیت زندگی او بهتر خواهد شد.
برخی افراد درآمد اضافی را به عنوان پس انداز نگهداری می کنند و تعدادی دیگر آن را خرج خوشگذرانی و سرگرمی خود خواهند کرد.
یادگیری مهارت های گوناگون
همیشه ثروتمند بودن از لحاظ پول مد نظر نیست. خیلی از افراد با مشغول شدن در شغل های متعدد، مهارت های گوناگون بیشتری یاد می گیرند و این آموزه ها در بهبود روند زندگی آن ها تاثیر مستقیمی خواهد داشت.
لذت بردن از علایق شخصی
خیلی از افراد بنا به دلایلی نمی توانند در شغل اول و اصلی خود، علایق و سلایق خود را دخیل کنند. برای همین دنبال راهی برای لذت بردن از آن ها هستند.
شغل دوم در واقع فرصت بهتری است تا افراد بتوانند از علایق شخصی خود در طول زندگی لذت ببرند. به طوری که منافاتی با درآمد اصلی و پایه زندگی آن ها نداشته باشد.
حال که با مزایای شغل دوم آشنا شدید، بد نیست کمی هم درباره معایب آن بدانید:
خستگی روحی و جسمی
هر شخصی قادر است مقدار مشخصی انرژی در طول روز مصرف کند. زمانی که انرژی مصرفی بیشتر از حد معمول باشد، فرد احساس خستگی جسمی و روحی می کند.
همین مساله باعث می شود تا اخلاقیات وی تحت تاثیر قرار بگیرد. اثرگذاری مستقیم تغییر در اخلاقیات فرد روی زندگی شخصی او غیرقابل انکار است.
البته این موضوع به آن بستگی دارد که چه نوع کاری را برای شغل دوم یا سوم انتخاب کنید. کارهایی که نیاز به فعالیت بدنی بیشتری داشته باشند، آسیب های بیشتری به روح و جسم افراد خواهند زد.
استرس و اضطراب فراوان
داشتن یک شغل ثابت این روزها، استرس و اضطراب های فراوانی به همراه دارد. زمانی که حجم کار افزایش پیدا کند و فرد خود را تحت فشار قرار دهد، استرس و اضطراب وارده بر او چند برابر خواهد شد.
متاسفانه استرس زیاد در برخی افراد باعث می شود تا توانایی انجام کار به درستی را نداشته باشند و همین موضوع باعث ضربات روحی و جسمی متعددی خواهد شد.
ایده های مناسب شغل دوم
اغلب مشاغل را می توان به عنوان شغل دوم گزینش کرد. اما یک سری ایده های خاص هستند که با توجه به حجم کار، میزان استرسی که به شخص وارد می کنند و سایر موارد، گزینه بهتری به حساب می آیند. بعضی از این ایده های مناسب را در زیر معرفی کرده ایم:
راه اندازی مشاغل اینترنتی
خوشبختانه این روزها آنقدر دسترسی به اینترنت آسان شده است که افراد به راحتی می توانند مشاغل اینترنتی را به عنوان شغل دوم انتخاب کنند. این دسته از مشاغل نیاز به سرمایه چندانی ندارند و از طرفی، از بازار کار خوبی برخوردار هستند.
اپلیکیشن های ارتباط جمعی از قبیل اینستاگرام، تلگرام، واتساپ و پلتفرم های دیگر انتخاب خوبی برای این کار محسوب می شوند. البته این که ایده کار اینترنتی شما چه باشد، تاثیر زیادی در میزان درآمد ماهانه خواهد داشت.
بلاگری، راه اندازی آنلاین شاپ و ایجاد صفحه فروش دست سازه های هنری می توانند هر کدام به نوعی یکی از بهترین مشاغل اینترنتی به شمار روند.
سختی این دسته از مشاغل، اعتمادسازی در فضای مجازی است. متاسفانه آنقدر صفحات فیک و کلاهبرداری زیادی به چشم می خورد که جلب اعتماد مشتریان غیرممکن نیست اما زمان زیادی خواهد برد.
به دنبال این هستید که چه کسب و کار آنلاینی را شروع کنید؟ برای یافتن پاسخ، بلاگ پست “بهترین و پردرآمدترین شغل های اینترنتی” را مطالعه کنید!
فریلنسری
یکی از مشاغلی که دورکاری محسوب می شود و انجام آن در خانه امکان پذیر است، فریلنسری نام دارد. در واقع این شغل نسبت به مشاغل بیرون از خانه:
- استرس و اضطراب کمتری به شخص وارد می کنند.
- با خستگی روحی و جسمی کمتری همراه هستند.
- درآمد نسبتا خوبی دارند.
- زمان کمتری را به خود اختصاص می دهند. (در اصل کار ساعتی به شمار می رود و زمان آن به خود شخص شاغل بستگی دارد.)
برای فریلنسر شدن تنها به داشتن مهارت در تایپ، ترجمه، تولید محتوا، طراحی گرافیک، طراحی سایت، برنامهنویسی و مواردی از این قبیل نیاز خواهید داشت تا بتوانید با در اختیار داشتن یک لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی، به صورت دورکار کسب درآمد کنید.
حسابداری
یکی از مشاغلی که جدای از شغل اصلی، به عنوان شغل دوم بسیار مورد توجه و استقبال قرار می گیرد، حسابداری است. برای مشغول شدن در زمینه حسابداری و کسب درآمد مناسب از آن، باید مهارت های مورد نیاز را آموزش ببینید.
خوشبختانه دست افراد برای انتخاب شغل حسابداری به صورت حضوری و همچنین دورکاری باز است. تنها کافی است سری به سایت های کاریابی بزنید تا بتوانید بدون خروج از منزل، با شرکت ها و مراکزی در اقصی نقاط کشور به این شکل همکاری کنید.
شاید حسابداری درآمد قابل توجهی نداشته باشد اما به خاطر کم بودن استرس، اضطراب، حجم کار و خستگی های جسمی و روحی، انتخاب مناسبی برای شغل دوم خواهد بود.
آموزش
یکی دیگر از مشاغلی که خیلی افراد آن را به عنوان شغل دوم انتخاب می کنند، آموزش مهارت یا دروس مختلف است.
معلم های خصوصی در زمان های قدیم به منزل می آمدند و دروس یا مهارت های گوناگونی را به صورت حضوری آموزش می دادند. خوشبختانه با وجود اپلیکیشن های ارتباط جمعی و شبکه های اجتماعی، این موضوع تا حدی کاهش یافته است و افراد به صورت آنلاین و غیرحضوری به آموزش در ساعات بیکاری مشغول هستند.
اگر بخواهیم صادقانه صحبت کنیم، باید بگوییم درآمد حاصل از آموزش دروس و مهارت های مختلف نسبت به مشاغل دوم دیگر بسیار قابل توجه است. همین مساله باعث شده است تا افراد زیادی فعالیت خود را در این زمینه آغاز کنند.
حتی شما می توانید با به اشتراک گذاشتن آموزه های خود در کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام، کسب درآمد کنید.
آشپزی
آشپزی یکی از مشاغل دوم ایده ال برای خانم هایی است که دنبال راهی برای کسب درآمد در کنار شغل اصلی هستند.
آشپزی تنها پختن غذاهای متنوع و فروش آن ها نیست. شما می توانید با همکاری رستوران ها، کافه ها و کافیشاپ های گوناگون در تهیه کیک، شیرینی، سالاد و انواع دسر، پیشغذا و غذای اصلی، درآمد خوبی به دست آورید.
حتی افراد علاقمند به این شغل می توانند بخشی از هنرهای آشپزی خود را در صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرامی به اشتراک بگذارند و فروش اینترنتی خود را آغاز کنند.
پرستاری
پرستاری از کودکان یا افراد مسن و ناتوان می تواند یک شغل دوم مناسب با درآمد قابل توجه محسوب شود. البته انتخاب این شغل به میزان حوصله، صبر و توانایی شما در برقراری ارتباط با کودک یا شخصی مسن مرتبط خواهد بود.
همچنین لازم به ذکر است که پرستاری سختی ها و مشکلات خاص خود را دارد و شخص باید از قابلیت مسئولیتپذیری بالایی برخوردار باشد.
بازاریابی
یکی از پول سازترین مشاغل دنیا که نه تنها به عنوان شغل دوم، بلکه برای شغل اصلی انتخاب خوبی است، بازاریابی نام دارد. میزان سختی کار و زمانی که شخص باید به بازاریابی اختصاص دهد، بسیار کم است و همین مساله کمک می کند تا خیلی از افراد به سراغ آن بروند.
تبلیغ برای محصولات یک شرکت و ترغیب افراد بیشتر برای خرید آن کالاها، بازاریابی محسوب می شود. نکته جالب توجه این است که بازاریابی مانند قدیم تنها از طریق حضوری انجام نمی شود.
بلکه به واسطه دسترسی آسان به راه های ارتباطی و فضای مجازی، بازاریابی می توان آن را به شکل تلفنی یا آنلاین انجام داد.
برای این که در شغل بازاریابی قوی ظاهر شوید، باید:
- اعتماد به نفس بالایی داشته باشید.
- فن بیان بالایی داشته و خوشصحبت باشید.
- از روابط عمومی بالایی برخوردار باشید.
رانندگی
این روزها که اپلیکیشن های تاکسی آنلاین با خدماتی از قبیل پیک راه اندازی شده اند، زمان خوبی است تا آقایان و خانم هایی که دنبال شغل دوم هستند، به سراغ این اپلیکیشن ها بروند و با نصب آن روی گوشی هوشمند خود، مسافر جذب کنند.
درصد کمی از کرایه مسافران که به شرکت های صاحب این اپلیکیشن ها اختصاص پیدا می کند، سبب شده است تا افراد فعال زیر نظر آن ها بتوانند به درآمد خوب و قابل قبولی برسند.
آن ها قادر هستند به کمک این اپلیکیشنها جز مسافران، بسته هایی حاوی کالاهای مختلف را از منطقه ای به منطقه دیگر ببرند و بابت انتقال آن پول خوبی دریافت کنند.
نکته جالب توجه این است که شما برای رانندگی، جذب مسافر و انتقال بسته از مکانی به مکان دیگر، هیچ محدودیت زمانی و مکانی ندارید.
حتی صبح قبل از شروع کار اصلی، می توانید مسافرانی را که در مسیر شما قرار دارند، به محل مورد نظر برسانید و از فرصت های کوتاه، بیشترین استفاده را ببرید.
تریدر
بازار اقتصاد دنیای امروز با ورود رمز ارزها و ارزهای دیجیتال به آن، دستخوش تحولات بزرگی شده است. شاید در کشورهایی مانند ایران، خرید، فروش و معاملات ارزهای دیجیتال با محدودیت هایی روبرو باشد اما افراد از روش هایی مانند ترید کردن، می توانند از این راه کسب درآمد کنند.
تعداد تریدرها در ایران هر روزه افزایش پیدا می کنند و اگر به میانگین درآمد روزانه، ماهانه و سالانه آن ها دقت کنید، به نتیجهگیری های جذابی دست خواهید یافت.
ترید کردن نوعی سرمایهگذاری محسوب می شود و بهترین انتخاب برای شغل دوم است. البته اگر می خواهید در این راه موفق باشید، باید با دانش و آگاهی کافی در این راه قدم بردارید.
چرا که افراد ناآگاه زیادی در این زمینه با شکست های جبرانناپذیری مواجه شده اند و تریدر بودن برای آن ها نتیجه عکس داشته است.
ناگفته نماند محافظه کاری بیش از اندازه در ترید کردن ارزهای دیجیتال، سد محکمی سر راه شما خواهد بود. بنابراین بهتر است قبل از ورود به این عرصه، ویژگی های شخصیتی خود را مورد بررسی قرار دهید.
نکات مهم در انتخاب شغل دوم
حالا که رایج ترین و پولسازترین ایده های شغل دوم را معرفی کردیم، لازم دانستیم کمی راجع به نکات مهم در انتخاب شغل دوم به بحث و گفتگو بپردازیم. قطعا رعایت این نکات باعث می شود تا شما زودتر از موعد به ثروت و موفقیت دست پیدا کنید:
میزان سختی کار را بسنجید
همیشه و در همه حال مشاغل اصلی استرس و سختی های زیادی به همراه دارند. بنابراین بهتر است در انتخاب شغل دوم، میزان سختی کار را مد نظر قرار دهید و شغلی انتخاب شما حجم کاری کم، استرس حداقل و حساسیت ناچیز داشته باشد.
علاقه را مد نظر قرار دهید
در خیلی از موارد، افراد علاقه و سلایق خود را در شغل اصلی فدا می کنند. پس چه بهتر که شغل دوم با در نظر گرفتن علایق و سلایق انتخاب شود تا شخص در کنار کسب درآمد، بتواند از علاقه مندی های خود لذت کافی ببرد.
هدف مالی را بعد از داشتن شغل دوم مشخص کنید
بهترین کار این است که هدف مالی ماهیانه خود را مشخص کنید تا مطابق با آن هدف و در نظر گرفتن درآمد ناشی از شغل اصلی، کمبودها را با شغل دوم جبران کنید. با برنامه ریزی راجع به اقساط وام، میزان پسانداز ماهیانه و مسائل دیگر، هدف های مالی مشخص خواهد شد.
به استراحت خود اهمیت بدهید
یکی از مهم ترین نکات در انتخاب شغل دوم این است که آیا می توانم با وجود این شغل، استراحت کافی در طول روز داشته باشم؟ اگر پاسخ به این سوال مثبت است، در انتخاب شغل درنگ نکنید. اما اگر با وجود شغل دوم مورد نظر نمی توانید استراحت کافی در طول شبانه روز داشته باشید، دور آن را خط قرمزی بکشید.
چون در واقع انتخاب شغل دوم به منظور سلب آرامش و استراحت نیست و افراد شغل دومی انتخاب می کنند تا بتوانند بهتر و باکیفیت تر زندگی کنند.
نقاط ضعف و قوت را بشناسید
قبل از این که به سراغ شغل دوم بروید، کافی است فهرستی از نقاط قوت و ضعف خود آماده کنید. این نقاط قوت و ضعف کمک می کنند تا شما به شناخت بهتری نسبت به خود برسید و کار پاره وقت مناسب تری را گزینش کنید.
ارسال نظر