درگاه پرداخت اختصاصی پی‌ پینگ
با ۵ روش پرداخت اینترنتی آشنا شوید!

انواع روش های پرداخت اینترنتی

تیم محتوایی پی‌پینگ در راهکارها ۱۴۰۳/۰۸/۲۱

با گسترش فناوری امروزه دیگر بیشتر افراد ترجیح می‌ دهند خرید اینترنتی داشته باشند.  پرداخت اینترنتی به دلیل مزیت ‌ها، انواع و روش های فراوانی که دارد می ‌تواند پاسخگوی نیاز تمام افراد در هر نوع زمینه ‌ای باشد.

فروشگاه ‌های اینترنتی نیز به‌ سرعت در حال افزایش هستند. حال در این میان فروشگاهی بهتر عمل می ‌کند که بتواند تجربه کاربری آسانی را در اختیار مشتریان خود قرار دهد.

انجام عملیات پرداخت به آسان ‌ترین روش ممکن یکی از مواردی است که می ‌تواند از دیدگاه مخاطب خیلی مهم باشد. به همین دلیل برای پرداخت اینترنتی روش های متفاوتی وجود دارد. اگر می خواهید با انواع روش های پرداخت اینترنتی آشنا شوید تا انتهای مطلب همراه ما باشید.


پرداخت اینترنتی چیست؟

پرداخت آنلاین یا پرداخت اینترنتی یعنی انتقال پول از یک حساب به حساب دیگر با استفاده از اینترنت. همانطور که می دانید تمام بانک ها در سراسر دنیا با استفاده از شبکه های کامپیوتری کار خود را انجام می دهند.

اطلاعات هر حساب در سرور اصلی ذخیره می شود که این اطلاعات شامل شماره کارت، نوع حساب، موجودی، گردش مالی، شماره حساب و موارد دیگر است.

حال وقتی قرار است پرداخت اینترنتی صورت گیرد، درخواست این پرداخت توسط اینترنت به بانک فرستاده می شود، بانک اطلاعات را به سرور ارسال می کند، سرور نیز پس از بررسی صحت اطلاعات کارت و حساب درخواست را می‌ پذیرد یا رد می کند.


برای پرداخت اینترنتی به چه چیزهایی نیاز داریم؟

پرداخت اینترنتی با کارت بانکی

برای این که بخواهید پرداخت های خود را به صورت اینترنتی انجام دهید ابتدا باید موارد مورد نیاز برای انجام این کار را در اختیار داشته باشید:

  • ابتدا باید در بانک حساب باز کنید.
  • بعد از آن برای دریافت کارت بانکی اقدام کنید.
  • رمز دوم و رمز پویا
  • رمز CVV2 (روی کارت بانکی نوشته شده است.)
  • تاریخ انقضا کارت (روی کارت بانکی نوشته شده است.)

برای پرداخت‌ های اینترنتی امروزه حتما باید رمز پویا داشته باشید. هنگامی که در روند پرداخت اینترنتی روی عبارت درخواست رمز پویا کلیک می کنید یک کد به گوشی شما ارسال می شود که برای 2 دقیقه تنها اعتبار دارد. اگر از این مدت بگذرد باید دوباره درخواست رمز پویا دهید.

برای پرداخت آنلاین بهتر است حتما یک ایمیل نیز داشته باشید. هنگام اتمام پرداخت یک رسید یا گزارش از آن پرداخت برای شما به نمایش در می آید و بیشتر بانک ها نیز موقع پرداخت یک ایمیل از شما می خواهند.

با وجود ثبت آدرس ایمیل اگر به هر دلیلی نتوانستید رسید پرداخت را دریافت کنید، گزارش پرداخت به ایمیل شما فرستاده می شود. با وجود رسید راحت‌ تر می توانید تراکنش های خود را رهگیری کنید و اگر مشکلی پیش بیاید از طریق آن امکان پیگیری خیلی آسان تر می‌ شود.


انواع روش‌ های پرداخت اینترنتی

فروشگاه اینترنتی معمولا با توجه به سیاست های خاص خود امکان روش های مختلفی از پرداخت را در اختیار مشتریان خود می گذارند. برای خرید آنلاین از بعضی فروشگاه ها باید تنها از طریق درگاه پرداخت اینترنتی کار خود را انجام داد.

در حالی که بعضی دیگر امکان پرداخت نقدی در محل و با استفاده از کارتخوان را نیز در اختیار کاربران خود قرار می دهند. در ادامه مطلب بیشتر به بیان جزئیات هر کدام از روش ها می پردازیم.


درگاه پرداخت اینترنتی

یکی از رایج ترین انواع روش های پرداخت اینترنتی استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی است. این درگاه ها را در حقیقت می توان صفحه های واسطی دانست که در آن اطلاعات کارت مانند شماره کارت، رمز پویا، CCV2 و تاریخ انقضا کارت وارد می شود و بعد از آن پرداخت به آسانی صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: درگاه پرداخت چیست؟

حال دو نوع درگاه پرداخت اینترنتی وجود دارد:

  1. درگاه پرداخت آنلاین واسط
  2. درگاه پرداخت آنلاین مستقیم

درگاه پرداخت آنلاین واسط

با بالا رفتن تعداد کسب و کارهای اینترنتی باید ابزارهای لازم برای پرداخت نیز شکل می گرفت، بنابراین شرکت هایی ایجاد شدند که با نام پرداخت یار شناخته می شوند.

این شرکت ها باید مجوزهای لازم از طرف بانک مرکزی و شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی یا شاپرک را دریافت کنند تا بتوانند ابزارهای پرداختی مورد نیاز را به همراه سرویس های پرداختی در اختیار هر کسب و کاری قرار دهند.

یکی از ابزارهایی که توسط شرکت های پرداخت یار ارائه می شود همین درگاه های پرداخت اینترنتی است. درگاه های پرداخت اینترنتی واسط در مقایسه با نوع مستقیم که از طرف بانک است، محبوبیت بیشتری دارد.

برای مطالعه بیشتر درمورد درگاه های پرداخت، بلاگ پست “درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟” را مطالعه کنید.

دلیل محبوبیت بیشتر درگاه پرداخت اینترنتی واسط

درگاه پرداخت اینترنتی واسط از جنبه های زیادی نسبت به درگاه مستقیم مناسب تر است که می توان موارد زیر را برای علت برتری آن عنوان کرد:

  • قطعی وجود ندارد و کیفیت آن تضمین شده است.
  • رابط کاری آن بسیار ساده و جذاب است.
  • خدمات ارائه شده آن بسیار گسترده است.
  • از پشتیبانی بهتری برخوردار است.
  • سرویس دهی آن به مراتب بهتر از درگاه پرداخت مستقیم است.
  • امکان دریافت گزارش های تراکنش وجود دارد.
  • تراکنش ها با سرعت زیادی انجام می گیرند.
  • درگاه پرداخت در کمترین زمان ممکن قابل دریافت است.
  • لازم نیست مجوزهایی مانند اینماد را دریافت کنید.

پی پینگ راهکار جامعی برای تمام کسب و کارها است و از ابتدا تا انتهای یک پرداخت امن همراه شما خواهد بود. پی پینگ یکی از پرداخت یارهای رسمی بانک مرکزی است که روزانه چندین هزار تراکنش در این درگاه انجام می شوند.

در واقع این میزان تراکنش در طول روز به خوبی نشان دهنده کیفیت بالای این درگاه پرداخت واسط است. علاوه بر این امکانات دیگر زیادی در اختیار کسب و کارهای مختلف قرار می دهند تنها کافی است کسب و کار خود را انتخاب کنید.

برای مشاهده راهکارهای جامع پی‌پینگ بر روی این لینک کلیک کنید.

درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم

همانطور که از نام این درگاه مشخص است باید کاربر مستقیما به درگاه یک بانک معتبر مانند ملی، صادرات، سپه و سایر بانک ها وصل شود و بعد از آن عملیات پرداخت انجام گیرد.

این مدل از درگاه پرداخت را می توان از شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت یا PSP دریافت کرد، اما همان طور که گفتیم خیلی محبوب نیستند.

این محبوبیت کم درگاه پرداخت مستقیم نیز بدون علت نیست. زیرا در مقایسه به درگاه پرداخت واسط خدمات جانبی بسیار محدودی در اختیار کاربر قرار می دهد و همچنین رابط کاربری آن کاربرپسند نیست.

همچنین از علت های دیگر این مورد که کسب و کار از درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم خیلی استفاده نمی کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • باید مجوز اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی دریافت شود.
  • برای دریافت درگاه پرداخت باید مدت زمان طولانی صبر کرد.
  • از پشتیبانی مناسبی برخوردار نیست.
  • خدمات جانبی مورد نیاز را ارائه نمی دهد.
  • سرعت تراکنش ها پایین است.
  • تضمینی برای کیفیت درگاه وجود ندارد.


کارت به کارت

تعدادی از کسب و کارها که در ابتدای فعالیت خود هستند و هنوز نتواسته اند به تراکنش زیادی در طول روز برسند از روش کارت به کارت برای پرداخت استفاده می کنند.

به عنوان مثال فروشگاه های موجود در اینستاگرام را در نظر بگیرید که هنوز بعضی از آن‌ها سایت ندارند. بنابراین برای فروش محصولات خود یا ارائه خدمات از بازدیدکننده خود می خواهند که مبلغ را برای آن ها کارت به کارت کند.


پرداخت درب منزل

از طرفی بعضی از فروشگاه های اینترنتی این امکان را در اختیار خریدار قرار می دهند که درب منزل مبلغ مورد نظر را پرداخت کند. مشتری نیز ترجیح می دهد ابتدا کالا را بررسی کند و سپس همان جا از طریق دستگاه های کارت خوان مبلغ را بپردازد.


پرداخت نقدی

امکان پرداخت وجه نقد نیز وجود دارد، اما این گزینه اصلا به نفع کسب و کارها نیست. زیرا نمی توان مدیریت پرداخت های نقدی را به‌ خوبی پرداخت های اینترنتی کنترل کرد.


کارتخوان

پرداخت اینترنتی از طریق پوز

استفاده از دستگاه کارت خوان نیز یک روش رایج دیگر برای پرداخت است. برای استفاده از این دستگاه باید کارت بانکی و رمز اول خود را در اختیار داشته باشید.

جالب است بدانید دو نوع دستگاه کارت خوان وجود دارد، یکی معمولی و دیگری دستگاه مبتنی بر شناسه. از کارت خوان های عادی همه حداقل یک بار استفاده کرده اند.

بعد از این که رمز را وارد کردید مبلغ تعیین شده از حساب شما کم شده و به حساب شخصی که شماره کارت آن را وارد کردید انتقال داده می شود. کسب و کارها باید در این جا مبلغ های واریزی را با سفارش های خود تطبیق دهند.

کارت خوان هایی که مبتنی بر شناسه هستند دقیقا برای کسب و کارهای اینترنتی طراحی شده اند. این کارت خوان ها به آدرس سایت یا نرم افزار فروشگاه متصل می شوند و برای هر سفارش شناسه پرداختی ایجاد می کنند.

بعد از این که عملیات پرداخت به اتمام رسید تمامی اطلاعات با استفاده از شناسه بلافاصله به سایت فروشگاه ارسال می شود. بنابراین با این روش کار برای مدیران بخش مالی بسیار راحت تر می شود، زیرا اطلاعات به صورت یک جا در دسترس آن ها قرار گرفته است.


مزیت ها و معایب پرداخت اینترنتی

هنگامی که هنوز امکان پرداخت آنلاین وجود نداشت باید برای یک کارت به کارت ساده به بانک مراجعه می کردید و ساعت ها معطل می ماندید. اما امروزه دیگر از این مشکلات خبری نیست و می توان تمامی کارهای بانکی خود را تنها با یک سیستم متصل به اینترنت انجام داد.

پرداخت اینترنتی نیز مزیت ها و معایب خاص خود را دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

مزیت های پرداخت آنلاین

  • مراجعه حضوری به بانک لازم نیست.
  • در زمان صرفه جویی می شود.
  • بانک ها دیگر شلوغ نیستند.
  • کاغذ کمتری مصرف می شود، چرا که دیگر رسید کاغذی لازم نیست.
  • امکان سریع پرداخت و کارت به کارت وجود دارد.

معایب پرداخت آنلاین

  • برای برداشت وجه یا انتقال محدودیت وجود دارد.
  • برای بعضی از بانک ها پرداخت بین دو حساب از بانک متفاوت ممکن نیست.
  • خطرات موجود بر سر راه پرداخت های آنلاین

انتخاب روش اینترنتی برای پرداخت قطعا از روش های قدیمی مناسب تر است. از طرفی خطرات احتمالی برای پرداخت اینترنتی نیز با کنترل و نظارت مداوم پلیس فتا خیلی کمتر پیش می آید.

مطالب پیشنهادی


نظرات کاربران


مهراسا محمدی

۰۳/۰۱/۱۹ ۰۹:۵۶

بسیار عالی

صفی الله

۰۳/۰۸/۲۶ ۲۲:۲۵

عالی

ارسال نظر

نام
نام خود را وارد کنید
ایمیل
ایمیل خود را وارد کنید