درگاه پرداخت اختصاصی پی‌ پینگ
راهکارهای در امان ماندن ار فیشینگ

کلاهبرداری فیشینگ – ۸ راه برای در امان ماندن از انواع فیشینگ

تیم محتوایی پی‌پینگ در فین تک ۱۴۰۳/۰۸/۲۹

اینترنت را می‌توان بزرگ‌ترین شبکه ای دانست که تا‌کنون توسط انسان طراحی، مهندسی و اجرا شده است. امروزه اکثر فعالیت‌های بشر وابسته به این شبکه است اما همان‌طور که همه‌‌ی ما می‌دانیم در هر‌زمینه‌ای افراد سوءاستفاده‌گر و کلاهبرداری هستند که قصد دارند با استفاده از غفلت و بی‌دانشی ما موفق به کسب سرمایه شوند. کلاهبرداری فیشینگ یکی از جرائم سایبری است که در آن مجرم با گول زدن شخص یا اشخاصی از طریق تماس تلفنی، ارسال پیامک و ایمیل و … به اطلاعات حساب و یا کارت اعتباری از قبیل شماره کارت، شماره حساب و رمزهای عبور دسترسی پیدا کرده و با استفاده از این اطلاعات می‌تواند زیان مالی برای فردی که قربانی ناآگاهی خود شده است، رقم بزند.

احتمالا متوجه شده‌اید که اولین قدم برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری، آگاهی است. ما در پی‌پینگ خود را موظف می‌دانیم با ارائه راهبردهای لازم از ضرر و زیان مالی شما جلوگیری کنیم.

روش‌های کاربردی مقابله با کلاهبرداری فیشینگ

در مورد انواع مختلف فیشینگ مطلع باشید؛ روزانه صدها راه جدید برای کلاهبرداری‌های اینترنتی ابداع می‌شود، با بروزرسانی اطلاعات خود در مورد انواع جدید این کلاهبرداری‌ها می‌توانید تا حد زیادی از امنیت اطلاعات خود اطمینان حاصل کنید.

۱- بهترین راه برای دستیابی به صفحات وب، تایپ کردن آدرس به طور مستقیم در جستجوگر است؛ یک ایمیل یا پیامک فیشینگ، ممکن است ادعا کند که از اعتبار لازم برخوردار است و از بانک و یا شرکت معتبری ارسال شده است. هنگامی که شما روی لینکی که برای شما ارسال شده کلیک کنید با فضایی مشابه با سایت واقعی و معتبر مواجه می‌شوید که با پر کردن اطلاعات خود در آن صفحه جعلی باعث به سرقت رفتن آن‌ها می‌شوید. برای جلوگیری از کلاهبرداری با این روش همیشه مستقیماً به منبعی بروید که به اعتبار آن اطمینان دارید، اگر ایمیلی با مقدمه‌‌ی مشتری عزیز ، مشتری گرامی و … دریافت کردید که حاوی لینکی بود که باید اطلاعات خود را در آن وارد می‌کردید، به جای وارد شدن به این لینک که بالقوه خطرناک است، وارد سایت اصلی و معتبر شوید.

فیشینگ

۲- از رمز یکبار مصرف (پویا) استفاده کنید؛ این رمزها با مدت زمان اعتبار کمی که دارند می‌توانند از به سرقت رفتن اطلاعات و کلاهبرداری فیشینگ شما جلوگیری کنند.

۳- فرستنده یا فرستاده‌‌ی غیر معمول؛ اگر از کسی که نمی‌شناسید ایمیل و یا پیامکی حاوی لینکی برای جایزه یا قرعه کشی و … دریافت کردید و یا حتی از سمت شخصی که می‌شناسید پیامی غیرعادی و مشکوک دارای لینک برایتان ارسال شد، روی آن کلیک نکنید!

۴- هدایت به دامنه‌ی فیشینگ به جای سایت واقعی؛ همیشه قبل از وارد کردن اطلاعات شخصی خود به نوار آدرس توجه کنید و از اعتبار آن اطمینان حاصل کنید. همچنین می‌توانید آدرس صحیح دروازه‌های پرداخت بانک‌ها را ذخیره کرده و همیشه قبل از انجام تراکنش مالی، نوار آدرس را با آدرس صحیح مطابقت دهید:

آسان پرداخت پرشین: asan.shaparak.ir

به پرداخت ملت: bpm.shaparak.ir

تجارت الکترونیک پارسیان: pec.shaparak.ir

تجارت الکترونیک پارسیان: pecco.shaparak.ir

پرداخت الکترونیک سامان: sep.shaparak.ir

پرداخت الکترونیک پاسارگاد: pep.shaparak.ir

پرداخت نوین آرین: pna.shaparak.ir

پرداخت الکترونیک سداد: sadad.shaparak.ir

کارت اعتباری ایران کیش: ikc.shaparak.ir

فن آوا کارت: fanava.shaparak.ir

مبنا کارت آریا: mabna.shaparak.ir

الکترونیک کارت دماوند: ecd.shaparak.ir

سایان کارت: sayan.shaparak.ir

فیشینگ

۵- درگاه پرداخت مشکوک؛ برای اعتبارسنجی دروازه پرداخت می‌توانید رمز دوم کارت خود را اشتباه وارد کنید. اگر با پیام «پرداخت موفق» مواجه شدید، درگاه ایمن نبوده و توسط کلاهبرداران طراحی شده است.

۶- ایمیل‌های مشکوک را شناسایی کنید؛ اگرایمیلی که برای شما ارسال شده، درخواست وارد کردن اطلاعات شخصی خودتان یا دیگری را دارد و از شما می‌خواهد سریع یک پیوست را باز کنیدو یا لینک‌های موجود در ایمیل با متن ایمیل تناقض دارد و یا اگر اطلاعات موجود در ایمیل در سایت اصلی بانک، شرکت و … وجود ندارد، ممکن است این ایمیل‌ها با هدف کلاهبرداری فیشینگ برای شما ارسال شده باشند.

۷- از امنیت و اعتبار سایت اطمینان حاصل کنید؛ قبل از وارد کردن هرگونه اطلاعات مطمئن شوید که نشانی اینترنتی سایت با https آغاز شده و یک آیکون قفل بسته در کنار نوار آدرس وجود دارد.همچنین می‌توانید گواهی اعتبار سایت را چک کنید.

۸- برای حساب‌های مالی خود صورتحساب‌ دریافت کنید؛ به طور ماهیانه صورتحساب‌های مالی خود را مورد بررسی قرار دهید تا ‌از صورت گرفتن تمام تراکنش‌ها با آگاهی خود اطمینان حاصل کنید.

اگرچه کلاهبرداران هرروزه با روش‌های جدیدی تلاش می‌کنند تا سرمایه‌ی‌ شما را بدون زحمت از چنگ شما درآورند، اما شما با بخاطر سپردن روش‌های بالا می‌توانید با ترس کمتری نسبت به کلاهبرداری فیشینگ ، در این فضا گشت و گذار کنید.

مطالب پیشنهادی


ارسال نظر

نام
نام خود را وارد کنید
ایمیل
ایمیل خود را وارد کنید