درگاه پرداخت اختصاصی پی‌ پینگ
افزونه وردپرس چیست؟ توضیح کاربردها و معرفی افزونه های پر طرفدار

افزونه های وردپرس

تیم محتوایی پی‌پینگ در سایر ۱۴۰۲/۰۹/۲۹

وردپرس، یکی از سیستم های مدیریت محتوای معروف و محبوب در دنیای فناوری و سایت سازی است که به دلیل قابلیت ها و افزونه های بسیار بالا و کارایی آسان آن ای که دارد، مورد توجه وبمستران قرار می گیرد.

یکی از قابلیت های مفید استفاده از وردپرس، دستیابی به اهداف گوناگون و پیاده کردن استراتژی های مختلف روی سایت بدون استفاده از کدنویسی و تنها به کمک افزونه های مختلف است. اما افزونه های وردپرس به چه معنی هستند و کاربرد آن ها چیست؟

در این مطلب سعی داریم علاوه بر تعریف افزونه های وردپرس، کاربردهای مختلف آن‌ها را بیان کنیم و چند مورد از مهم ترین پلاگین های های وردپرس را برشماریم. پس اگر به طراحی سایت با وردپرس علاقه دارید و قصد دارید افزونه های این CMS یا سامانه مدیریت محتوا را بیشتر بشناسید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

تعریف افزونه و کاربردهای آن

افزونه یا پلاگین های وردپرس را می توان نرم افزارهای کمکی تصور کرد که با استفاده از آن ها، قابلیت های مختلفی به سایت طراحی شده در وردپرس اضافه می شوند.
این نرم افزارها به صورت کدهای مستقلی طراحی شده اند که امکان نصب روی پیشخوان وردپرس را دارند و به زیباتر شدن سایت یا اضافه کردن جزئیاتی مانند برد کرامب (خرده نان یک قابلیت در سایت های فروشگاهی است) کمک می کنند.

پلاگین های وردپرسی در قالب یک فایل زیپ در اختیار کاربران قرار می گیرند که هر کدام از آن ها می تواند چندین فایل PHP را در خود جای دهد.

افزونه های وردپرس در دو نوع رایگان و پرمیوم وجود دارند که برای نصب پلاگین های پرمیوم باید مبلغ مشخصی پرداخت شود. معمولا پلاگین های پرمیوم قابلیت های بیشتری از نوع رایگان آن دارند و امکانات بالاتری در اختیار وبمستر قرار می دهند.

افزونه های وردپرس را می توانید برای اهداف مختلفی نصب کرده و از آن ها استفاده های فراوانی کنید. در زیر بعضی از کاربردهای رایج پلاگین های وردپرس را نام می بریم:

  • بعضی از افزونه ها کمک می کنند تا سایت مورد نظر برای موتورهای جستجو بهینه شود.
  • در وردپرس پلاگین هایی به منظور ساخت و طراحی سایت های فروشگاهی وجود دارند.
  • بعضی از افزونه های وردپرسی قابلیت ایجاد یک فرم شغلی را دارند.
  • با کمک افزونه ها می توان ظاهر سایت را طبق سلیقه خود تغییر داد.
  • شماری از افزونه های وردپرسی به بالا بردن امنیت وب سایت ایجاد شده کمک می کنند.
  • با استفاده از پلاگین های وردپرس می توان سایت های مختلفی با کاربری های متفاوت از جمله سایت عکاسی یا انتشار پادکست و انواع دیگر ساخت.

لزوم استفاده از افزونه وردپرس

همان‌ طور که می دانید طراحی سایت با استفاده از وردپرس یک روش ساده و آسان برای رسیدن به اهداف مختلف است. وردپرس یک قالب آماده را در اختیار وبمستران قرار می دهد تا با توجه به هدف و کاربری خود، سایتی را که به اهداف آنان نزدیکتر است، طراحی کنند.

این ساختارها معمولا ساده و اجمالی هستند و از امکانات پیشرفته برخوردار نیستند، بلکه افراد باید بسته به نیاز خود افزونه های مختلف را برای برآوردن نیازهای متفاوت نصب کنند. افزونه های وردپرس امکانات متنوعی در اختیار فرد قرار می دهند و به سادگی قابل نصب هستند.

بهتر است بدانید همه افزونه های وردپرس با انواع قالب های آماده این CMS سازگاری ندارند، پس باید پلاگین های سازگار با قالب انتخاب شده را نصب کنید. انتخاب افزونه های سازگار با قالب نصب شده روی وردپرس از اهمیت بالایی برخوردار است.

افزونه های وردپرس رایگان بهتر هستند یا پرمیوم؟

یکی از مسائلی که در هنگام انتخاب و نصب یک افزونه مطرح می شود، فراوانی و تنوع افزونه های مختلف برای کاربردهای یکسان است. به عنوان مثال برای سئو یا بهینه سازی سایت، افزونه های مختلفی وجود دارند که این موضوع انتخاب را برای وبمستران سخت تر می کند.

بهتر است قبل از نصب هر افزونه ای میزان نصب و رضایتمندی آن را مورد بررسی قرار دهید و پلاگینی را نصب کنید که بیشترین تعداد نصب و رضایت کاربران را دارد. همچنین اگر با مطالعه درباره افزونه های رایگان از کاربرد مناسب آن ها مطمئن شدید، گزینه مناسب تر نصب افزونه های رایگان است.

نکته ای که باید در مورد پلاگین های رایگان در نظر داشت، این است که معمولا افزونه های رایگان از پشتیبانی قدرتمندی برخوردار نیستند و در صورت بروز یک مشکل، نمی توان انتظار رفع آن را توسط پشتیبان های آن داشت.

همچنین بروزرسانی در نسخه های رایگان معمولا وجود ندارد یا اگر باشد به گستردی نسخه های پرمیوم نیست. پس وبمسترانی که نیاز به پشتیبانی و آپدیت دائمی دارند باید از نسخه های غیر رایگان یا ترکیب هر دو نوع استفاده کنند.

نحوه نصب افزونه های وردپرس

افزونه های وردپرس به دو روش کلی نصب می‌ شوند که عبارت هستند از:

  • نصب افزونه های موجود در مخزن وردپرس
  • نصب افزونه های سفارشی برای وردپرس

برای نصب افزونه های موجود در مخزن وردپرس کافی است پس از ورود به پنل کاربری خود در وردپرس، وارد پیشخوان وردپرس شوید و در این مرحله، روی گزینه افزونه ها کلیک کنید.

بعد از کلیک روی افزونه ها، گزینه افزودن نمایان خواهد شد که با کلیک روی آن، افزونه های موجود در مخزن وردپرس به نمایش در می‌ آیند.

همچنین در مخزن افزونه های وردپرس، امکان جستجو برای یافتن پلاگین های مورد نظر وجود دارد. بیش از 58 هزار افزونه رایگان در مخزن وردپرس قرار گرفتند که می توانند دسترسی وبمستران را به امکانات مختلف فراهم کنند.

علاوه بر پلاگین های رایگانی که در مخزن وردپرس دیده می شوند، می توان افزونه های سفارشی را از سایت ها و فروشگاه هایی که در این زمینه فعالیت دارند خریداری کنید. پس از خریدن پلاگین ها یک فایل زیپ در اختیار شما قرار می گیرد که برای نصب آن دو راه پیش رو دارید:

  • روش اول نصب افزونه در قسمت افزونه ها روی پنل وردپرس است.
  • روش دوم را می توان نصب روی هاست و مراجعه به کنترل پنل سایت دانست.

معرفی چند افزونه کاربردی و پر طرفدار

از میان افزونه های رایگان و سفارشی فراوانی که وجود دارند، بعضی از آن ها از محبوبیت بیشتری در میان وبمستران برخوردار هستند. بعضی از افزونه های کاربردی و پر طرفدار وردپرس به شرح زیر هستند:

Yoast SEO

افزونه وردپرس yoast

یکی از کاربردی ترین افزونه هایی که به پیشرفت و بالا رفتن رتبه سایت کمک می کند، Yoast SEO است. این پلاگین با یادآوری نکات اساسی سئو سایت (بهینه سازی برای موتورهای جستجو) به ارتقای آن کمک می کند.

اصلی ترین هدف ایجاد یک سایت، سئوی آن و رسیدن به صفحه نخست نتایج موتورهای جستجو است. با رسیدن به صفحه نخست، ترافیک بالایی به سایت وارد می شود که نتیجه آن افزایش فروش یا بازدهی بالای سایت خواهد بود.

ووکامرس

سایت های فروشگاهی از ظاهر و کاربری متفاوتی به نسبت سایر سایت ها برخوردار هستند. در این نوع از وب سایت، علاوه بر ایجاد صفحه خانه و سایر جزئیات که در همه سایت ها مشترک است، امکان ایجاد پیشنهاد محصولات مختلف و لینک به صفحه هر محصول یا ایجاد برد کرامب وجود دارد.

ووکامرس یک افزونه فروشگاه ساز کاربردی است که با استفاده از آن می توان از میان قالب های مختلف یک قالب مناسب را انتخاب کرد و جزئیات فروشگاه خود را بر اساس آن ساخت. ووکامرس تمام نیازهای شما را برای ساختن یک فروشگاه اینترنتی برطرف خواهد کرد.

برای مطالعه نحوه ساخت فروشگاه اینترنتی، به بلاگ پست ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس در چهار گام مراجعه کنید.

المنتور

المنتور یک افزونه صفحه ساز رایگان در وردپرس است که با استفاده از آن می توان ظاهر سایت و صفحات مختلف آن را طبق سلیقه خود و نیاز کاربران سایت تغییر داد.
با استفاده از این پلاگین می توان نحوه قرار گیری جزئیات مختلف، فاصله بین ستون های متنی، اندازه ستون ها، اندازه و طول و عرض عکس ها و فیلم ها، حاشیه محتواهای مختلف و موارد دیگر را تنظیم کرد.

ویژوال کامپوزر

افزونه وردپرس visual composer

ویژوال کامپوزر نیز یکی دیگر از افزونه های صفحه ساز پر کاربرد در وردپرس است که مورد توجه بسیاری از وبمستران قرار می گیرد.
با استفاده از این افزونه امکان سفارشی کردن قالب سایت، ساخت صفحات مختلف، ایجاد طراح های دلخواه، موقعیت قرارگیری جزئیات و کارهای دیگر وجود دارد.

یکی از مزایای استفاده از ویژوال کامپوزر، نامحدود بودن امکان ساخت صفحات مختلف است. با کمک این افزونه می توانید به راحتی برای موضوعات مختلف صفحات فرودی با ظاهری زیبا طراحی کنید و با این کار به افزایش ترافیک سایت خود کمک کنید.

WP Rocket

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که به سئوی سایت طراحی شده کمک می کند، سرعت بالای لود شدن سایت است.
معمولا کاربران تمایل ندارند که برای باز شدن یک سایت یا صفحات مختلف آن زمان زیادی صرف کنند و ترجیح می دهند در صورت طولانی بودن سرعت سایت، از آن خارج شده و به وب سایت رقبا وارد شوند.

افزونه وی پی راکت یکی از افزونه های بسیار محبوب و کاربردی برای افزایش سرعت سایت و کمک به بهینه سازی سریع آن است. این افزونه با ذخیره کردن اطلاعات سایت از جمله تصاویر، ویدیوها و سایر جزئیات در حافظه کش، به افزایش سرعت آن کمک می کند.

نحوه نصب آسان این پلاگین و کاربری راحت آن دلایلی هستند که این امکان را در اختیار وبمستران قرار می دهند تا سرعت سایت خود را بدون پیچیدگی خاصی بهبود ببخشند.

 

 

مطالب پیشنهادی


نظرات کاربران


وردپرس

۰۱/۱۰/۱۴ ۱۸:۱۰

بسیار عالی و کارآمد بود

ارسال نظر

نام
نام خود را وارد کنید
ایمیل
ایمیل خود را وارد کنید