درگاه پرداخت اختصاصی پی‌ پینگ
تراکنش برداشت مستقیم

دایرکت دبیت یا تراکنش پرداخت مستقیم | تحولی در پرداخت الکترونیکی

تیم محتوایی پی‌پینگ در فین تک ۱۴۰۰/۰۳/۰۲

امروزه همه‌ی ما شاهد روند فزاینده‌ی انجام معاملات بانکی به صورت آنلاین هستیم. به طوری که دارندگان کلیه‌ی کارت‌های بانکی عضو شتاب می‌توانند با استفاده از اطلاعات کارت بانکی خود شامل شماره کارت و رمزهای عبور، نسبت به پرداخت‌‌ آنلاین هزینه‌های دوره‌ای ضروری خود مانند قبوض و اقساط اقدام نمایند؛ اما در میان مشغله‌های روزمره، کمبود زمان و همچنین کلاهبرداری‌های اینترنتی ممکن است این نوع پرداخت‌ها را هم برای مشتریان و هم برای ارائه‌ دهندگان خدمات دچار مشکل کند. بانک‌ها و برخی شرکت‌ها و موسسات با ارائه‌ی سیستمی نوین در زمینه پرداخت، به نام سیستم تراکنش برداشت مستقیم یا دایرکت دبیت (Direct Debit)، این امر را برای مشتریان خود آسان‌تر از قبل نموده‌اند.

برداشت مستقیم یا دایرکت دبیت چیست؟

برداشت مستقیم یا Direct debit به عملیاتی گفته می‌شود که با استفاده از آن، مشتری می‌تواند بدون نگرانی از فراموش کردن و همچنین بدون نیاز به مراجعه به بانک پرداخت‌های ضروری دوره‌ای خود را انجام دهد. در این عملیات، مشتری به بانکی که در آن حساب دارد و یا شرکتی که از آن خدماتی دریافت می‌کند، اجازه‌ی برداشت از حساب خاصی را جھت پرداخت ھزینه‌هایی مانند صورتحساب قبض، اقساط، شارژ آپارتمان و …  در قالب یک دستور پرداخت، صادر می‌نماید. در واقع این سیستم توافقی بین مشتری، بانک و شرکت مورد نظر است که در این توافق شرایط و امکانات سیستم تحت عنوان اجازه‌نامه‌ای به مشتری ارائه می‌شود و پس از موافقت مشتری، مجوز برداشت تا سقف تعداد و مبلغ تعیین شده از حساب، بدون نیاز به مراجعه‌ی حضوری، داده می‌شود.

سیستم تراکنش برداشت مستقیم

سیستم تراکنش دایرکت دبیت برای چه کسانی طراحی شده است؟

تمامی شرکت‌ھا و موسسات صادرکننده‌ی فاکتور و قبض می‌توانند از سیستم تراکنش برداشت مستقیم استفاده کنند. اما می‌توان گفت این سیستم غالباً برای شرکت‌ھایی با ارائه خدمات مستمر که مستلزم پرداخت دوره‌ای مثل قبوض، اقساط و همچنین سامانه‌های هوشمند حمل و نقل طراحی شده است. با استفاده از این سیستم می‌توانید از پرداخت صورتحساب‌ھای مالی مھم خود در ھرماه اطمینان حاصل کنید

مزایای سیستم دایرکت دبیت

برای شرکت‌ھای ارائه دھنده‌ی خدمات

سیستم تراکنش برداشت مستقیم، ساده‌ترین راه برای شرکت‌های ارائه دھنده‌ی خدمات برای جمع آوری پرداخت‌های منظم مشتریان خود است. استفاده از این سیستم موجب صرفه جویی در زمان، کاھش ھزینه‌های سازمان و مجموعه‌ها، افزایش امنیت و همچنین برداشت‌های به موقع و منظم  می‌شود.

برای مشتریان دریافت کننده‌ی خدمات

این سیستم علاوه بر مزایای مذکور برای بانک‌ها و شرکت‌ها، فواید و آثار مثبت بسیاری را نیز برای مشتریان آن‌ھا به ارمغان آورده است. از جمله‌ی این فواید می‌توان به‌ امنیتی که این سیستم برای مشتریان ایجاد کرده است اشاره کرد؛ ھمان‌طور که از اسم این تراکنش پیدا است، مستقیم‌ترین نوع پرداخت است و ھنگام انتقال وجه از حساب مشتری به بانک و یا موسسه مورد نظر، از مشکلاتی از قبیل کلاھبرداری‌های اینترنتی و حملات  فیشینگ جلوگیری می‌شود. از مزایای دیگر این سیستم برای مشتریان میتوان به‌ اطمینان از فراموش نشدن پرداخت صورتحساب‌های مالی ماھانه و ھمچنین صرفه‌جویی در وقت و ھزینه‌ نام برد. همچنین شرکت‌های ارائه دهنده‌ی فاکتورهای زمان‌بندی شده‌ی آنلاین، مثل درگاه پرداخت پی‌پینگ، می‌توانند با استفاده از سیستم تراکنش برداشت مستقیم، با کسب مجوزهای لازم از مشتریان خود، آن‌ها را در پرداخت آسان‌تر این فاکتورها یاری کنند.

ارائه دھندگان سیستم تراکنش برداشت مستقیم

در تاریخ ٩ بھمن ماه ١٣٩٧ محمدجواد آذری جھرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ھشتمین ھمایش سالانه‌ی بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت از اقدام بانک مرکزی ایران در حوزه‌ی راه اندازی سامانه‌ای جدید گفت: «بانک مرکزی اقدام بسیار بزرگی انجام داده و آن نیز راه اندازی سرویس برداشت مستقیم است که می‌تواند ظرفیت بسیار مناسبی برای شرکت‌های فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوپا را فراھم کند.»

وزیر ارتباطات افزود: «بر اساس آخرین آمار از معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی، ١٨ بانک سرویس برداشت مستقیم را ارائه‌ می‌دهند که این سرویس این قابلیت را برای کسب و کارھا فراھم می‌کند تا به صورت اشتراکی و با کارمزد پایین سرویس مالی دریافت وجوه را در اختیار داشته باشند.»

دایرکت دبیت

دایرکت دبیت یا برداشت مستقیم چگونه کار می‌کند؟

‎در روش پرداخت بوسیله‌ی تراکنش برداشت مستقیم لازم است مشتری با ورود به سایت یا اپلیکیشن بانک و یا موسسه‌ای که در آن حساب دارد اجازه دھد که ماهانه برای پرداخت‌ھای مورد نظر وی، از حسابش برداشت شده و پرداخت‌ھا انجام گیرد. برای سیستم تراکنش برداشت مستقیم سه مرحله طراحی شده است؛ مرحله‌ی نخست به بازپرداخت تسھیلات بانکی مشتریان اختصاص دارد؛ در مرحله‌ی دوم پرداخت به اشخاص در این سیستم تعریف می‌شود و در گام نھایی قبوض شرکت‌ھای خدماتی تحت پوشش قرار می‌گیرد.

‎در مرحله‌ی دوم یعنی «مرحله‌ی پرداخت به اشخاص» می‌توان پرداخت مستاجر به صاحبخانه یا شھریه مدارس فرزندان و حتی پرداخت اقساط خرید از فروشگاه‌ھا را تعریف کرد تا دیگر نیازی به صدور چک برای این امور نباشد. در مرحله‌ی سوم که به پرداخت قبوض شرکت‌ھای خدماتی اختصاص دارد، ماه به ماه مبلغ مورد نظر از حساب مشتری کسر می‌شود و البته این مراقبت وجود خواھد داشت که اگر فردی منزل خود را تغییر داده باشد، بتواند تحت پورتال طراحی شده، تغییر نشانی را ثبت کند تا قبوض منزل قبلی از حساب وی کسر نگردد. در این سیستم شما می‌توانید بازه‌ی زمانی روزانه،سقف مبلغ تراکنش و همچنین سقف تعداد تراکنش در روز و ماه را تعیین کنید. اگر موجودی حساب فرد برای پرداخت مورد نظر کافی نباشد، آن دوره به اصطلاح سوخت می‌شود و مشتری باید از دیگر مکانیزم‌های پرداخت برای واریز وجوه استفاده کند.

در حال حاضر، سیستم دایرکت دبیت در شعب منتخب بانک‌ها به صورت آزمایشی در حال اجرا است و ضروری است قبل از اجرای فراگیر آن در شبکه بانکی کشور فرھنگ‌سازی عمومی و اطلاع رسانی به مردم از طرق پیش‌بینی شده انجام گیرد.

مطالب پیشنهادی


ارسال نظر

نام
نام خود را وارد کنید
ایمیل
ایمیل خود را وارد کنید