سایتساز چیست؟ مزایا و معایب استفاده از سایتسازها چیست؟
سرویسهای سایت ساز نوعی از نرمافزار تحت وب هستند که این امکان را برای شما فراهم میآورند تا سایت مورد نیاز خود را در کوتاهترین زمان سفارش دهید تا به صورت خودکار سایت مورد نظر ساخته و قابل استفاده برای کاربران شما باشد. به بیان دیگر سایت ساز برنامهای است که با آن میتوان بدون داشتن دانش طراحیسایت و برنامهنویسی، سایت خود را بسازید و ان را مدیریت کنید. سایت ساز ها معمولا با هزینهی مشخص به صورت ماهانه یا سالانه در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
علت محبوبیت سایت ساز ها چیست؟
سهولت در فرایند سایت ساز ها
یکی از اصلیترین اهداف ابزارهای سایت ساز این است که فرایند طراحی سایت برای کاربران آسان باشد و تمامی امکانات مورد نیاز مانند دامنه، هاست، قالب، محتوای سایت و … به صورت کامل و یکجا در اختیار مشتریان قرار گیرد.
طراحی اختصاصی و شخصی سازی
از دیگر علتهای محبوبیت سایت ساز ها میتوان به طراحی اختصاصی متناسب با سلیقه و نیاز مشتریان اشاره کرد. به این صورت که در ابتدا با ارائه چند قالب متفاوت و متناسب با نوع کسبوکار مشتریان، از آنها مشتریان میخواهند که قالب مد نظر خود را انتخاب کنند. البته لازم به ذکر است که این قالبهای پیشنهادی قابلیت ویرایش نیز دارند. علاوه بر قالب سایت مشتریان میتوانند تصاویر موجود در سایت را تغییر و یا ویرایش کنند. همچنین میتوانید صفحات مورد نیاز خود را ایجاد کنند و یا اقدام به تغییر منوی سایت خود کنند و یا آن را ویرایش کنند. به این ترتیب مشتریان میتوانند متناسب با سلیقه و نحوهی کاربری، آن را ویرایش و شخصی سازی کنند.
حالت ریسپانسیو بر روی دستگاه های مختلف
ار آنجایی که کاربران با استفاده از دستگاههای مختلف (موبایل، تبلت و …) از سایت شما دیدن میکنند، طراحیسایت شما باید به گونهای باشد که قابلیت نمایش با کیفیت، مطلوبی را روی دستگاههای مختلف برای کاربران فراهم کند. ریسپانسیو بودن این امکان را برای کاربران فراهم میآورد که اگر سایت شما با گوشی، تبلت و کامپیوتر باز شوند و هر کدام متناسب با سیستم آن به نمایش درآید. حالت ریسپانسیو سایت تاثیر به سزایی در موفقیت کسبوکار شما دارد به گونهای که اگر سایت شما با کیفیت و سرعت مناسبی برای کاربران نمایش داده نشود، آنها در کمتر از یک دقیقه سایت شما را ترک میکنند. از دیگر دلایل اهمیت حالت ریسپانسیو سایت میتوان به تاثیر آن بر روی سئو اشاره کرد.
مقرون به صرفه بودن
از جمله ویژگیهایی که مشتریان را ترغیب به استفاده از سرویسهای سایت ساز میکند ارزان و مقرون به صرفه بودن آن است به این دلیل که سایت شما به طور مجزا برنامه نویسی نمیشود بلکه به صورت خودکار ساخته میشود. در نتیجه منطقی است که قیمت کمتری نسبت به طراحیسایت به صورت اختصاصی داشته باشد.
صرفهجویی در زمان
معمولا طراحیسایت حتی با سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس، به زمانی حدود یک تا دو هفته نیاز است. اما با استفاده از سرویسهای سایت ساز میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن سایت اختصاصی خود را داشته باشید.
قابلیت افزودن درگاه پرداخت آنلاین
اگر شما قصد دارید که یک سایت فروشگاهی داشته باشید، قاعدتا به یک درگاه پرداخت امن و مطمئن نیاز دارید. به طور کلی درگاه پرداخت های آنلاین به دو دسته تقسیم می شوند:
- درگاه پرداخت مستقیم (PSP)
- درگاه پرداخت واسط
درگاه پرداخت مستقیم
شرکت های PSP، از شرکت های بزرگ در حوزه مالی و بانکی می باشند که خدمات پرداختی به کسبوکارها ارائه میدهند. در ایران تنها دوازده PSP رسمی فعالیت دارند. که نام آنها را میتوان در لیست زیر مشاهده کرد:
- شرکت آسان پرداخت پرشین (آپ)
- شرکت الکترونیک کارت دماوند
- شرکت به پرداخت ملت
- شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد
- شرکت پرداخت الکترونیک سامان
- شرکت پرداخت نوین آرین
- شرکت تجارت الکترونیک پارسیان
- شرکت پرداخت الکترونیک سداد
- شرکت سایان کارت
- شرکت فن آوا کارت
- شرکت کارت اعتباری ایران کیش
- شرکت پرداخت الکترونیک سپهر
درگاه پرداخت واسط
این نوع شرکتها نیز مانند pspها درگاه پرداخت ارائه میدهند که البته شرایط آن ها با pspها متفاوت است. از درگاه پرداختهای واسط میتوان به درگاه پرداخت پیپینگ اشاره کرد.
مشتریان میتوانند با وارد کردن اطلاعات خود در سایت های مخصوص، درگاه پرداخت اینترنتی دریافت کنند و با ارسال نام کاربری و رمز عبور دریافتی به سایت سازها، درگاه خود را فعال کنند. البته مشتریان در صورت عدم تمایل برای در اختیار گذاشتن اطلاعات، می توانند اطلاعات موجود را خودشان وارد سایت خودشان کنند تا درگاه آنها فعال شود.
قابلیت دریافت نماد اعتبار برای سایت
بعد از دریافت سایت و راهاندازی آن و درج محصول، مشتریان با رجوع و ثبت نام در سامانه enamad که مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت است، درخواست خود را برای دریافت نماد اعتبار الکترونیکی ثبت کنند و بعد از دریافت نماد اعتبار میتوانند نماد آن را در سایت خود درج کنند.
قابلیت تغییر کدها و اپن سورس بودن سایت ساز ها
همانطور که توضیح دادیم نیازی نیست که مشتریان به طراحیسایت و کدنویسی مسلط باشند، اما مشتریان هر زمان که بخواهند میتوانند سایت خود را ویرایش کنند و یا کد مد نظر خود را بر روی سایتشان قرار دهند.
قابلیت چند زبانه کردن سایت
مشتریان با انتخاب زبانهای مد نظر خود و اطلاع دادن به سایت ساز ها، آنها این امکان را فراهم میآورند تا سایت شما با هر تعداد زبانی فعال شود.
ارتقا در سایت در هر زمان
مشتریان حتی پس از گذشت سالها، در هر زمان که بخواهند میتوانند سایت خود را به روز رسانی کنند و قابلیتهای جدید به آن اضافه کنند. برای این کار تنها کافی است به شرکتی که سایت خود را از آن دریافت کردند رجوع کنند و درخواست خود را مطرح کنند.
امنیت بالا
از آنجایی که تعداد زیادی سایت به مشتریان ارائه می شود و سایت سازها با تعداد زیادی از مشتریان طرف هستند؛ بر این تلاش اند که تمام باگهای امنیتی را رفع کنند. معمولا سایت سازها از سرورهای بسیار قوی و مطمئنی سرویس میگیرند.
برای امنیت بیشتر می توان از سایت ساز منتخب خود خواست که از پروتکل امنیتی https برای سایت شما استفاده کنند چرا که علاوه بر امنیت بیشتر، سایت شما از رتبه بندی بهتری در گوگل برخوردار خواهد شد علاوه بر این کاربران نیز به سایتهایی که URL آنها با Https شروع میشوند، بیشتر اعتماد میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید پست ”چگونه وبسایت خود را از Http به Https ارتقاء دهیم” را در وبلاگ پیپینگ بخوانید.
ثبت هاست و دامنه به اسم مشتریان
اگر چه که طراحیسایت مشتریان برعهده سایت ساز ها می باشد اما صاحب امتیاز دامنه و هاست به نام خریدار سایت میباشد و نام دامنه در سازمان ثبت دامنه های ملی ثبت و قابل مشاهده است.
هاست و دامنه ی رایگان
اکثر سایت سازها هاست و دامنه ی رایگان همراه با خرید سایت به شما می دهند و دیگر نیازی نیست که مبلغی جداگانه برای خرید هاست و ثبت دامنه بپردازید.
تست رایگان
از جمله ویژگیهای مثبت سایت سازها، مهلت تست رایگان میباشد. به این صورت که برخی از آن ها حدود ۳تا ۷ روز مهلت تست رایگان دارند که در این زمان میتوانید از سایت وعملکرد سایت خود مطمئن شوید و در صورت نیاز آن را تعویض کنید؛ همچنین میتوانید با اطلاع دادن به بخش پشتیبانی از آنها بخواهید تا قسمتی از سایت شما را مطابق میل شما ویرایش کنند. و درصورت نیاز با هزینه های بسیار کمتر ویژگی های اختصاصی مورد نیاز شما را اجرا نمایند
هزینه های جانبی
نیازی نیست که مشتریان پس از خرید سایت مبلغ اضافه تری پرداخت کنند و تنها هزینهای که باید به صورت سالیانه بپردازند، هزینهی تمدید هاست و دامنه میباشد.
پشتیبانی حرفهای
اگر به طراحیسایت و برنامهنویسی تسلط و مهارت کافی ندارید، بهتر است که فردی مسلط به این دانش را در کنار خود داشته باشید. معمولا سایت سازها برای حمایت و حل مشکلات مشتریان، با همان هزینهی اندکی که از مشتریان خود میگیرند به صورت موقت یا همیشگی پشتیبانی سایت های آنها را برعهده می گیرند.
افزودن بخش فروشگاه به سایت
با راهاندازی بخش فروشگاهی، مشتریان میتوانند کسب و کار اینترنتی خود را شروع و اقدام به فروش محصول و یا خدمات خود کنند.
انواع فروشگاه سازها :
-
فروشگاهساز محلی
-
فروشگاهساز SAAS یا ابری
فروشگاهساز محلی:
فروشگاهی است که مسئولیت مدیریت و هدایت آن را یک یا چند نفر به صورت محدود برعهده میگیرند و در صورت وقوع هر گونه مشکل، خود این افراد باید نسبت به حل آن اقدام نمایند.
فروشگاه SAAS یا خدمات ابری:
تعدادی از شرکت های ارائه دهنده میزبانی وب (هاست) خدمات دیگری مانند فروشگاهساز نیز ارائه می دهند. در این نوع فروشگاهها بر اساس توافق، شرکت موظف به وارد کردن محصولات یا خدمات می باشد؛ و در صورت وقوع مشکل در روند عملکرد فروشگاهساز، شرکت مربوطه موظف به پیگیری و حل آن میباشد.
اتصال اینستاگرام به سایت شما در سایت ساز ها
برخی قالبها این قابلیت را دارند که تعدادی از پستهای اینستاگرام را در صفحه اصلی شما نمایش دهند به این ترتیب کاربران سایت شما میتوانند از وجود صفحهی اینستاگرامی سایت شما آگاه شوند و در صورت تمایل میتوانند از صفحه شما دیدن کنند و از این طریق از آخرین اطلاعات سایت شما باخبر شوند که در نهایت منجر به تعامل و بازدید بیشتر شود.
ارائه کد تخفیف به مشتریان
مشتریان در هر زمان که بخواهند میتوانند برای کاربران و خریداران سایت خود کد تخفیف تعریف کنند. این کدهای تخفیف می توانند بر روی محصولات خاص و یا در بازه زمانی خاص و در کمپین های مناسبتی برای خریداران محصولات شما قابل استفاده باشند.
لیستی از سایت سازهای ایرانی را برای شما آوردیم که با کلیک بر روی هر یک از آنها می توانید از سایتشان دیدن کنید و تفاوتها را بسنجید و در نهایت سایت ساز دلخواه خود را انتخاب کنید.
- سایتسازایران سرور
- سایتساز سازیتو
- سایتساز وبزی
- سایتساز سپهر
- سایتساز شاپفا
- سایتساز کاموا
- سایتساز ویترین
- سایتساز زرین
- سایتساز پرتال
- سایتساز رایو
- سایتساز یوتاب
- سایتساز ویکس
- سایتساز وبرمز (هیرو)
- سایتساز کاریک
- سایتساز استارت
معایب استفاده از سایت ساز ها چیست؟
از مهمترین معایب سایت سازها می توان موارد زیر اشاره کرد:
-
سئو سایت
-
برندسازی
-
محدودیت در قالبها
سئو وبسایت
سئو وبسایت به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. یعنی مجموع کارها و فرآیندهایی که باید انجام شود تا سایت رتبه خوبی در موتورهای جستجو کسب کند. بعضی از این سایتهای آماده قابلیت سئو شدن ندارند و حتی ممکن است از طرف گوگل پنالتی شوند. از دلایل آنهم میتوان به رعایت نشدن کدهای html, لینکدهی اشتباه، استفاده از هاست و دامنه نامناسب و موارد بسیار دیگری اشاره کرد.
برند سازی
بعضی از سایت سازها، نام برند خود را در قسمت هدر یا فوتر سایت قرار میدهند. کاربر با کلیک بر روی آن قسمت میتواند به سایت آنها هدایت شود؛ که این تاثیر بسیار بدی روی سایت شما خواهد گذاشت.
محدودیت در قالبها
با وجود تنوع بسیار بالا در قالبها و افزونههای موجود، سایت سازها تنها تعداد محدودی را به شما پیشنهاد میدهند تا از آنها استفاده کنید.
از دیگر معایب سایتهای آماده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وابسته بودن وب سایت به وب ساز
- طراحیهای غیر منعطف
- هزینههای جانبی ممکن
- محدودیتهای زیاد در شخصی سازی
- محدودیت در تعداد صفحات
- پشتیبانی ضعیف
ارسال نظر