انواع روشهای انتقال وجه؛ معرفی تمام روشهای انتقال پول بین حسابهای بانکی
انتقال وجه در کشور ایران و تمام نقاط جهان یکی از ابتداییترین و در عین حال پرمصرفترین موارد استفاده از حسابها و کارتهای بانکی است. یکی از مهمترین کارهایی که در زندگی روزمره هر آدمی انجام میشود، انتقال وجه به طرق و دلایل مختلف است. برای واریز حقوق و دستمزد به حساب افراد، برای پرداخت قبوض یا خرید کالا و خدمات آنلاین یا حضوری از انتقال وجه استفاده میکنیم و بسیاری موارد دیگر. آیا انواع روشهای انتقال وجه را میدانید؟ ترجیح شما کدام روش است؟ با پیپینگ همراه باشید.
انواع روشهای انتقال وجه در شرایط مختلف
علاوه بر انواع روشهای انتقال وجه، سقف جابجایی مبلغ هم مهم است و افراد با توجه به مبلغی که قرار است انتقال بدهند، باید به سقف برداشت روزانه از حساب بانکی خود توجه کنند. در ادامه، علاوه بر انواع روشهای انتقال پول، سقف برداشت هر کدام را هم به شما میگوییم تا با آگاهی بیشتر و بهتر تصمیم بگیرید.
انواع روشهای انتقال پول از حساب به حساب
همانطور که پیشتر گفتیم، یکی از مهمترین کارهایی که در طول روز در سامانه بانکی کشور انجام میشود، انتقال وجه است. در ده سال گذشته سامانههای آنلاین زیادی برای انجام کارهای بانکی طراحی شدند و در اختیار مردم قرار گرفتند. در حال حاضر یکی از پرطرفدارترین کارهایی که با این سامانهها انجام میشود، انتقال وجه است. البته همان طور که اشاره شد، برای انواع روش های انتقال وجه باید به مبلغی که میخواهید انتقال بدهید توجه داشته باشید چون اپلیکیشنهای بانکی با اینکه راحتترین روش انتقال پول هستند، اما محدودیتهایی هم دارند. در ادامه انواع روشهای انتقال وجه را با هم مرور میکنیم.
انتقال پول از طریق شعب بانکی
بعضی افراد هنوز از روشهای سنتی برای انتقال پول استفاده و به شعبه بانک مورد نظرشان مراجعه میکنند تا متصدی بانک این کار را برای آنها انجام بدهد. البته این کار برای انتقال مبالغ بسیار بالا برای معاملات املاک، خودرو و سایر موارد گرانقیمت مناسبتر و امنتر است و ریسک کمتری دارد.
انتقال وجه زمانی که حساب مبدا و مقصد در یک بانک باشد
اگر حساب مبدا و مقصد در یک بانک باشد، کار شما بسیار ساده است و میتوانید با کارت ملی به بانک مراجعه کنید. با اینکه مراجعه به بانک وقتگیر است و شاید هر کسی امکان حضور فیزیکی در بانک را نداشته باشد، اما انتقال وجه از طریق شعبه باعث میشود پول به صورت لحظهای به حساب فرد مورد نظر واریز شود و سقف و محدودیتی برای انتقال وجه نخواهید داشت.
انتقال وجه زمانی که حساب مبدا و مقصد متفاوت باشد
نقطه مقابل مورد بالا زمانی است که برای انتقال پول، حساب مبدا و مقصد متفاوت باشد. در این حالت متصدی بانک با یکی از دو روش پایا یا ساتنا انتقال وجه را انجام میدهد. تفاوت پایا و ساتنا در محدودیت سقف انتقال آنهاست که در ادامه درباره آن توضیح میدهیم. یکی دیگر از روشهایی که برای انتقال پول در بانکها و برای حسابهای مبدا و مقصد متفاوت وجود دارد، دریافت چک رمزدار بانکی و تحویل آن به کسی است که دریافتکننده پول است.
انتقال وجه در شعبه بانک و با استفاده از کارت
اگر میخواهید از کارت بانکی خود برای انتقال پول استفاده کنید، دو انتخاب دارید. اولین راه، استفاده از دستگاههای خودپرداز است که تقریبا در هر شهر و خیابانی میتوانید یک یا دو عابربانک پیدا کنید. البته به این نکته توجه داشته باشید که سقف انتقال پول در عابربانکها در حال حاضر ۱۰ میلیون تومان است. اما اگر بخواهید از راه سنتی و مراجعه به بانک انتقال پول انجام دهید، دستتان تا سقف ۱۵ میلیون تومان باز است. در برخی از بانکها میتوانید سقف انتقال وجه از حساب خود را با ارائه درخواست کتبی تا دو برابر این مقدار هم افزایش دهید.
انتقال وجه از طریق دستگاه خودپرداز (کارت به کارت)
اگر هنوز نمیتوانید به اپلیکیشنهای موبایل بانک اعتماد کنید و خیلی با دنیای اینترنت سروکار ندارید، میتوانید به دستگاههای خودپرداز مراجعه کنید و از طریق کارت به کارت وجه مورد نظر را به حساب مقصد واریز کنید. برای این کار کافی است شماره کارت مقصد را داشته باشید و مبلغ و شماره کارت را وارد کنید و پول به صورت لحظهای به حساب فرد مورد نظر واریز میشود. در این روش نیازی به رمز پویا یا CVV2 کارت مبدا نیست و یکی از روشهای انتقال وجه ساده و سریع است. همانطور که بالاتر هم گفتیم سقف انتقال روزانه از طریق دستگاه خودپرداز ۱۰ میلیون تومان است و کارمزد انتقال پول در بانکهای مختلف متفاوت است.
انتقال وجه از طریق سامانه شتاب
کارت به کارت یکی از سادهترین و رایجترین انواع روشهای انتقال وجه در بین مردم است که از طریق سامانه شتاب انجام میشود. برای استفاده از این روش فقط به شماره کارت مقصد نیاز دارید و نه شماره حساب لازمتان میشود، نه شماره شبا! البته باید به محدودیتهای انتقال پول از این روش توجه داشته باشید. اگر بخواهید از طریق اپلیکیشنهای موبایل انتقال پول کارت به کارت انجام دهید، سقف مبادله روزانه ۳ میلیون تومان و از طریق عابربانک ۱۰ میلیون تومان است. اگر بخواهید از داخل شعب بانک انتقال کارت به کارت انجام دهید، میتوانید در یک روز تا ۱۵ میلیون تومان هم انتقال دهید. این روش با اینکه بسیار ساده، سریع و امن است، اما محدودیت سقف انتقال مهمترین نقطه ضعف آن است.
انتقال وجه از طریق ساتنا
ساتنا مخفف «سامانه تسویه ناخالص آنی» و برای انتقال وجه با مبالغ بالا مناسب است. از شروع به کار سامانه ساتنا، اکثر مشتریان به جای چک رمزدار بانکی از این روش استفاده میکنند و روال جابجایی پول بسیار راحتتر و امنتر شده است. یکی دیگر از نکاتی که هنگام انتقال پول با ساتنا باید به آن توجه کنید، ساعتهای انتقال پول توسط بانک است. انتقال پول ساتنا از ساعت ۸ صبح تا ۱۶ روزهای کاری و ۸ صبح تا ۱۳ روزهای پنجشنبه به حساب مقصد واریز میشود. ساتنا برای انتقال پول با مبلغ ۵۰ میلیون تومان به بالا استفاده میشود و تا ۲۰۰ میلیون تومان در روز میتوانید پول انتقال دهید. اگر میخواهید با استفاده از ساتنا و بدون محدودیت پول جابجا کنید، باید به شعب بانک مراجعه کنید.
انتقال وجه از طریق پایا
پایا مخفف «سامانه اتاق پایاپای الکترونیکی» است که به آن «سامانه پایا» گفته میشود. سامانه پایا میتواند دستور پرداختهای مختلف و متعدد را از بانک مبدا دریافت، پردازش و به بانک مقصد ارسال کند. همچنین میتواند به صورت تکی یا گروهی پول ارسال کند و از این روش برای پرداخت حقوق یا دستمزد کارمندان و پرداختهای انبوه استفاده میشود. با استفاده از سامانه پایا میتوانید به صورت مستقیم واریز یا برداشت انجام دهید. پایا یکی از روشهای انتقال وجه پرطرفدار است که برای استفاده از آن فقط به شماره شبای مقصد نیاز دارید. سقف انتقال پول در پایا، روزانه ۱۰۰ میلیون تومان است.
ارسال نظر