خطاهای دستگاه های کارتخوان سیار و ثابت
حرکت بسیاری از کشورهای دنیا به سوی جامعه ای بدون پول نقد، دلیلی برای به وجود آمدن دستگاه های کارتخوان است. امروزه بسیاری از کسب و کارهای خرد و کلان برای انجام تراکنش های مالی و پرداخت وجه کالای خریداری شده توسط مشتری، از دستگاه کارتخوان استفاده می کنند. کسانی که برای پیش بردن فعالیت کاری خود از دستگاه کارتخوان سیار یا ثابت استفاده می کنند ممکن است گاهی با خطاهایی روی صفحه نمایشگر دستگاه یا رسیدهای چاپی مواجه شوند. خطا های دستگاه کارتخوان سیار یا ثابت که بیشتر به شکل اعداد نمایش داده می شوند، خبر از بروز یک مشکل می دهند.
بطور کلی خطاهای دستگاه کارتخوان سیار در سه دسته کلی خطاهای دستگاه، خطاهای معامله یا خطاهای ارتباطی تقسیم بندی می شوند که هر دسته از آن ها در یک شرایط خاص مشاهده خواهند شد.
ما در این مطلب قصد داریم یک فهرست کامل از تمام خطاهایی را که ممکن است روی دستگاه کارتخوان یا رسیدهای آن ظاهر شوند، تهیه کنیم و در اختیار خوانندگان قرار دهیم. پس اگر شما نیز یکی از دارندگان این دستگاه ها هستید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
خطاهای دستگاه کارتخوان سیار یا ثابت
بهتر است بدانید همه خطاهای ظاهر شده در دستگاه کارتخوان به شکل عدد نیستند و بعضی از آن ها که جزو خطاهای دستگاه پوز دسته بندی می شوند، به صورت متن هایی انگلیسی نشان داده خواهند شد. این خطاها عبارت هستند از:
- No card found in Slot 1.” on myPOS Combo device, but the card is already inserted اگر با این پیام مواجه شدید، از قوی بودن سیگنال اینترنتی خود اطمینان حاصل کنید. این خطا بیان کننده ضعیف بودن قدرت سیگنال دستگاه برای انجام تراکنش های مالی است. سیگنال اینترنتی دستگاه پوز از طریق یک آیکن wi-fi در بالای صفحه آن قابل مشاهده است.
- XX ‘Unable to reach authorization host دیدن این پیام به معنی ترافیک بالای شبکه اینترنت و ایجاد تغییرات در پیکربندی مودم شما است.
- Device activation not successful” when activation code is entered این پیام که بیشتردر دستگاه های کارتخوان سیار تلفنی ظاهر می شود، به معنی دسترسی نداشتن و ناتوانی دستگاه به شبکه تلفن همراه است. بنابراین، شما باید به صورت دستی تنظیمات این قسمت را برای دستگاه خود اعمال کنید. این تنظیمات را می توانید از اپراتور مربوط به سیم کارت دستگاه دریافت کنید.
- A successfully processed transaction with a status “Not cleared” at my “Accounts” or in my “Devices” menu ایجاد یک مشکل را در بخش اتصال به اینترنت و نوع اتصال آن عنوان می کند. اتصال اینترنت دستگاه را بررسی نموده و سعی کنید در صورت امکان، آن را تغییر دهید.
- اگر با “The network registration was unsuccessful” مواجه شدید، باید محل قرارگیری سیم کارت را در محفظه تعیین شده برای دستگاه، مورد بررسی قرار دهید. احتمالا سیم کارت به شکل نادرستی در محل مربوطه قرار گرفته است که بایستی اصلاح شود.
- The myPOS device was successfully activated, but the update procedure failed این پیام در رابطه با وارد نکردن یا کردن نادرست کد فعالسازی دستگاه ظاهر خواهد شد. کد فعالسازی شما فقط 24 ساعت اعتبار دارد و بعد از آن باید مجددا کد فعالسازی را ایجاد نمایید.
خطاهای معامله
دسته دیگری از خطاهای دستگاه کارتخوان سیار را خطاهای معامله تشکیل می دهند که معمولا با یک کد مشخص تعریف می شوند. در زیر فهرست این خطاها و دلیل بروز آن ها را مشاهده خواهید کرد:
- خطای 04 با متن Capture card بیان می کند که بانک پشتیبان کارت مشتری یا خریدار در پاسخگویی به نیاز مشتری، یک مشکل دارد.
- Lost card یا خطای 41 نیز نشان دهنده وجود یک مشکل در سرویس دهی بانک یا مسدود شدن کارت به دلیل گم کردن آن توسط صاحب اصلی است.
- خطای 43 یا Stolen card در بسیاری از موارد درباره مسدود شدن کارت به علت مفقود شدن ظاهر می شود.
- خطای 51 یا Not sufficient funds به کافی نبودن موجودی کارت برای پرداخت اشاره دارد.
- Expired card با عنوان خطای 54، معمولا در مواردی رخ می دهد که تاریخ اعتبار کارت منقضی شده است.
- خطای 55 یا Incorrect PIN درباره وارد کردن رمز اشتباه است.
- خطای 57 یا Transaction not permitted by Issuer به پشتیبانی نکردن بانک خریدار از دستگاه کارتخوان اشاره دارد.
- Transaction not permitted on terminal یا خطای 58 زمانی ظاهر می شود که بانک خریدار، کارت مشتری را برای انجام تراکنش مورد نظر مسدود کرده است.
- خطای 61 یا Exceeds with drawal limit زمانی ظاهر می شود که مبلغ درخواستی، از موجودی حساب مشتری بیشتر است.
- Restricted card یا خطای 62 یک اخطار از بانک خریدار است.
- Security violation یا خطای 63 به معنی نقض امنیتی کارت است.
- خطای 65 یا Exceeds withdrawal frequency زمانی نمایش داده می شود که تعداد تراکنش های انجام شده با کارت خریدار بیش از سقف مجاز است.
- خطای 75 با متن PIN tries exceeded درباره مواردی است که دارنده کارت رمز اشتباه را بیش از سه بار تکرار کرده است.
یکی از رایج ترین خطاهای معامله که با عبارت AF/TR/TR-02/TR-11/CC/EE ‘Transaction is declined ظاهر می شود، ناشی از دلایل متعددی است که بعضی از آن ها به شرح زیر هستند:
- نوع رمز وارد شده معتبر نیست.
- کارت خیلی سریع از دستگاه کارتخوان برداشته شده است و دستگاه توانایی رمزگذاری معامله را ندارد.
- کارت شناسایی نمی شود.
- عدم مطابقت ارز موجود در کارت با واحد پولی تعریف شده در دستگاه کارتخوان
- تراکنش توسط کارت رد می شود.
- مبلغ وارد شده اعتبار ندارد.
- تراکنش به طور اتفاقی لغو شده است.
- خطای رمزگذاری و موارد مشابه
خطاهای ارتباطی
خطاهای دستگاه کارتخوان سیار در یک دسته بندی دیگر در گروه خطاهای ارتباطی قرار می گیرند که عمدتا مربوط به اختلالات و مشکلات ناشی از ارتباط دستگاه با سامانه های مختلف هستند. در ادامه با هریک از این خطاها بیشتر آشنا می شویم:
- خطای 5 درباره تلاش دستگاه برای برقرای ارتباط از طریق بلوتوث و رخ دادن یک مشکل در برقراری ارتباط است.
- خطای 11 یک مجوز انجام تراکنش از طرف دستگاه است.
- خطای 12 حاوی پیامی از ایجاد مشکل در ارسال پیام مجوز است.
- خطای 13 یعنی این که در صورت اتمام مهلت انجام تراکنش، معامله انجام نخواهد شد.
- خطای 14 معمولا در موارد بروز یک اشکال، در زمان تلاش برای دریافت کد تایید فعالسازی رخ می دهد.
- خطای 15 در زمان بروزرسانی داده ها اتفاق می افتد.
- خطای 16 یک خطا رایج در زمان پاک کردن گزارش ها یا به دست آوردن آن ها است.
- اگر در هنگام درخواست کد غیرفعال کردن یک اشکال ایجاد شود، خطای 17 ظاهر می شود.
- در زمانی که برای بررسی اتصال در هنگام ارسال داده تلاش می کنید، ممکن است با خطای 18 مواجه شوید.
- خطای 19 یک خطای رایج در زمان ارسال کد تایید برای فعال سازی یا غیر فعال کردن دستگاه است.
- خطای 20 در زمان بروز یک مشکل در زمان تایید پیام میزبان رخ می دهد.
- خطای 21 معمولا زمانی رخ می دهد که میزبان از راه دور اتصال را قطع کرده باشد.
- هنگامی که هیچ پاسخی برای درخواست ارسال شده دریافت نشود، خطای 22 را خواهید دید.
در نهایت دقت داشته باشید که بروز خطا در دستگاه های کارتخوان، امری اجتناب ناپذیر است. مهم این است که شما با این خطاها آشنایی داشته باشید تا در صورت بروز هر خطایی بتوانید آن را برطرف کنید. بعلاوه برای حل مشکلات رخ داده برای دستگاه پوز می توانید از واحدهای پشتیبانی صادرکننده دستگاه نیز کمک بگیرید.
برای آشنایی بیشتر با انواع دستگاه کارتخوان سیار، مدل های آن و نحوه دریافت این دستگاه و جزئیات بیشتر می توانید به مقاله “دستگاه کارتخوان سیار” مراجعه کنید.
ارسال نظر